Follow by Email/Obserwuj przez Email

poniedziałek, 12 stycznia 2009

Pasta ze szprotek - moja!

Pasta szprotkowa najlepiej smakuje na ciemnym chlebie np. typu litewskiego, koniecznie z masłem - nie z margaryną! Nieźle smakuje także na bagietce z sałatą kruchą lub cykorią.

Składniki:

  • szprotki
  • cebulka posiekana
  • ogórek świeży - kostka lub ewentualnie korniszony
  • twaróg
  • koperek
  • trochę soku z cytryny, sól i dużo czarnego pieprzu

Rozgnieść widelcem obrane ze skóry szprotki - wersja wykwintna zmielić w blenderze, ale wtedy trzeba dodać więcej twarogu. Całość dokładnie mieszamy i smarujemy.

1 komentarz:

  1. I jes tto lepsze niz sushi. Wiem bo tez se zrobilem:) pa

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń