niedziela, 4 stycznia 2009

SOS SZPINAKOWY DO MAKARONU

Szpinak swieży lub mrożony
Oliwa z oliwek
Ser gorgonzola lub rokpol
Czosnek
Śmietana
Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
Posiekane włoskie orzechy

Czosnek pokroić w płatki lub średnio posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy z oliwek.
Szpinak sparzyć i zblanszować, odsączyć i posiekać (chyba, że uzywamy mrożonego to rozmrozić i odparować) dodać do czosnku, podsmażyć chwilkę dodać przyprawy 2-3 łyżki gęstej śmietany, orzechy i kilka kawałków sera
Podawać z makaronem – rurkami lub spaghetti

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń