Follow by Email

środa, 24 czerwca 2009

PAZIBRODA

Prosta zupa z kapuchy! Kto by pomyślał, że może być taka dobra.
Najlepsza w wersji mojej babci.

Składniki:
pół główki białej kapusty
6 ziemniaków
skwarki ze słoniny lub boczku
mąka
sól, pieprz do smaku

Kapustę i ziemniaki kroimy na niewielkie kawałki. Gotujemy aż będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy skwarki i dodajemy do nich mąkę. Zasmażkę podlewamy gorącą  zimną wodą, dodajemy do kapusty.

2 komentarze:

  1. zasmarzkę podlewa sie zimną wodą wtedy nie robią sie z mąki grudki

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki! Zawsze mam problem z zasmażką, teraz wiem juz czemu ;)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń