Follow by Email/Obserwuj przez Email

środa, 24 czerwca 2009

ŻUREK BABCI IRENKI

Babcine zupy to wspomnienie dzieciństwa. Bo kto jeśli nie Babcia, najbardziej nas rozpieszczał? :-)
U Babci nawet zwykła kanapka smakuje inaczej, lepiej...
Mmmm... rozmarzyłam się. Kocham moją Babunię :)
...Nie tylko za jej pyszny żurek ;)

Składniki:
Rosół 

  • Kiełbaska, kawałek żeberka, łyżka smalcu (domowego) lub przesmażony boczek.
  • Ziele angielskie, cebula, czosnek, listek laurowy, sól pieprz, szczypta cukru, majeranek (na końcu)
  • Zakwas lub kwasek cytrynowy lub sok z cytryny.
  • Śmietanka (posolić, żeby się nie zważyło)


Podajemy z jajkiem, ziemniakami, kiełbaską.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń