Follow by Email

środa, 24 czerwca 2009

ŻUREK BABCI IRENKI

Babcine zupy to wspomnienie dzieciństwa. Bo kto jeśli nie Babcia, najbardziej nas rozpieszczał? :-)
U Babci nawet zwykła kanapka smakuje inaczej, lepiej...
Mmmm... rozmarzyłam się. Kocham moją Babunię :)
...Nie tylko za jej pyszny żurek ;)

Składniki:
Rosół lub bulion
Kiełbaska, kawałek żeberka, łyżka smalcu (domowego) lub przesmażony boczek.
Ziele angielskie, cebula, czosnek, listek laurowy, sól pieprz, szczypta cukru, majeranek (na końcu)
Zakwas z butelki lub kwasek cytrynowy lub sok z cytryny.
Śmietanka (posolić, żeby się nie zważyło)

Podajemy z jajkiem, ziemniakami, kiełbaską.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń