Follow by Email/Obserwuj przez Email

czwartek, 10 września 2009

CANNELLONI LOCZKA

Cannelloni, które Loczek bardzo lubi.

Potrzebujemy:

  • Paczkę cannelloni
  • Mozzarellę (twardą) lub żółty ser
  • 400g mięsa wołowego chudego (opcjonalnie wieprzowina)
  • oliwa z oliwek
  • 4 dojrzałe pomidory (lub sos pomidorowy np. tomate frito lub zwykłe pomidory z puszki)
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka suszonych pomidorów
  • papryczka chilli
  • sól, cukier, oregano, bazylia, pieprz


Cebulkę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy czosnek, pokrojoną drobno papryczkę chilli i przyprawy, następnie mięso. Gdy mięso się podsmaży dodajemy obrane, pokrojone w kostkę pomidory.
Gotowym sosem faszerujemy cannelloni (nieugotowane) i układamy je w foremce lub naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem beszamelowym i posypujemy startą mozarella. Zapiekamy.

1 komentarz:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń