wtorek, 20 października 2009

PIERSI DROBIOWE Z PESTO

Jest to wariacja na temat innych zasztyletowanych piersi ;)

Pesto (dobre nie tylko do kurczaka)
pieczona obrana ze skórki słodka papryka
suszone pomidory
garść bazylii lub dowolnych ziół według uznania
parmezan
orzeszki pinii
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Wrzucamy wszystko razem do jednego naczynia i blenderujemy.
Pesto jest dobre też do makaronu, jako dodatek do sałaty, chleba etc.

Piersi myjemy i przebijamy wzdłuż nożem. Faszerujemy pesto i zapiekamy.

Czasami dodaję zwykłe pesto giovanese i mozarelle.

2 komentarze:

  1. Mmm... to musi być pyszne. uwielbiam pesto, słyszałam ,że jest bardzo zdrowe ;) Tylko z parmezanu bym zrezygnowała, bo nie przepadam.
    Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To dodaj same orzeszki pinii, żeby zagęścić sos :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń