Follow by Email/Obserwuj przez Email

poniedziałek, 12 października 2009

SZNYCLE Z KURCZAKA Z JAMON I ORZESZKAMI PINII

Dla 4 osób potrzebujemy:
4 duże piersi z kurczaka
4 plastry szynki hiszpańskiej lub parmeńskiej
2 garsći orzeszków pinii
łyżkę posiekanej natki z pietruszki
sól, pieprz, cytrynę
oliwę z oliwek


Piersi z kurczaka filetujemy, rozbijamy przez folię, posypujemy pieprzem solą i skrapiamy cytryną.
Smażymy na 4-6 łyżkach oliwy z oliwek , gdy się przyrumienią dodajemy szynkę.
Orzeszki prażymy na osobnej patelnii.
Sznycelki posypujemy natką i voila!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń