Follow by Email/Obserwuj przez Email

piątek, 12 lutego 2010

TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA Z TYMIANKIEM

Przyszli do nas znajomi na tatarek...ale M jest wegetarianką, więc zrobiłam dla niej tatar z łosia.
A co! nikt sie nie wyłamuje :)

Składniki:
ładny kawałek  wędzonego łososia (ładne plastry albo polędwica)
sok z cytryny
świeży tymianek
oliwa z oliwek (ja użyłam truflowej)
mała dymka
pieprz, sól
musztarda dijon (albo rosyjska)

Siekamy łosia, dymkę, tymianek. Mieszamy ze sobą, dodajemy oliwę, łużeczkę musztardy, doprawiamy pieprzem i solą.
Voila!

2 komentarze:

  1. mniam.. u nas był wczoraj kocham tatar z łososia a ostatnio pokochałam tatara z wołowiny ..

    OdpowiedzUsuń
  2. ja chyba z wołowiny bardziej, ale z łosia też dobry :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń