środa, 3 marca 2010

PIECZARKI PIECZARKOWE

Z cyklu zimowe, ciepłe sałatki i dodatki ;)

Składniki:
kilka dużych pieczarek
średnia cebulka
3 ząbki czosnku
zioła: tymianek, bazylia, natka z pietruszki
sól, pieprz
masło
oliwa z oliwek
opcjonalnie: parmezan

Pieczarki wydrążamy, pozostawiając kapelusze. Resztę kroimy w drobną kostkę. Podobnie cebulę i czosnek. Podmażamy wszystko na odrobinie oliwy z oliwek. Na koniec dodajemy posiekane zioła, sól i pieprz. Faszerujemy kapelusze na wierzch kładąc kawałek masła. Możemy posypać parmezanem.
zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

2 komentarze:

  1. lubię takie ciepłe zimowe dodatki
    o każdej porze roku

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też bardzo lubię, ale już nie wiem, co wymyślić. Na sam widok surowych warzyw robi mi się zimno ;)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń