sobota, 11 września 2010

KREWETKI NA PATYKU

Prosta, szybka i przepyszna przekąska.

Składniki:
kilkanaście krewetek tygrysich
papryczka chilli
duzy ząbek czosnku
łyżka oliwy z oliwek
sok z połówki limonki lub cytryny
kilka nitek szafranu
sól, pieprz

Przygotowujemy marynatę z wyciśniętej (lub zmiksowanej lub roztartej) papryckzi chilli, szafranu, oliwy, soli, pieprzu i soku z limonki. Zalewamy nią krewetki i zostawiamy na godzinę w lodówce.
Nadziewamy krewetki na patyczki do szaszłyków i pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem przez 5-10 minut.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. ale zrobiło się różowo:) ciekawy ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Widziałam ostatnio coś takiego w programie "Mistrz kuchni - Australia", ale u Ciebie wygląda niebo lepiej ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. po prostu swietne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. alez apetycznie wygladaja, chetnie bym zjadla:)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń