Follow by Email

środa, 25 maja 2011

BAKŁAŻANY FASZEROWANE FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

Inspiracja Nigellą :) Szybka przekąska.

Bakłażany kroimy wzdłuż w cienkie plastry i grillujemy.
Ser feta mieszamy z garścią posiekanej bazylii, suszonych pomidorów i garścią czarnych oliwek. Doprawiamy pieprzem i łyżką zalewy z pomidorów. Nie solimy, bo feta jest słona.
Z bakłażanów i nadzienia robimy urocze zawijaski ;)



2 komentarze:

  1. Wow, o faszerowaniu bakłażanow w ten sposób nie pomyślałam. Fajne roladki wyszły. Na pewno smaczne, z moimi ulubionymi składnikami. Ja niedawno także robiłam faszerowane bakłażany http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=1342 Twoje muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje wyglądają bardzo apetycznie, ja też wypróbuję.
    Do ruloników najlepiej nie dodawać za dużo farszu, jedna mi się trafiła "nieżałowana";)
    Wolę jak jednak czuć bardziej bakłażana.

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń