Follow by Email

środa, 20 lipca 2011

CEVICHE Z TILAPIĄ - KOSTARYKAŃSKI PRZEPIS DOBOSHI




Ceviche to danie przywiezione z Kostaryki , które serwują nasi kochani Doboshi podczas ich wspaniałych tarasowych przyjęć. Było już ceviche z krewetek. Teraz czas na surową rybkę :)
W Polsce do ceviche świetnie nadaje się tilapia.

Składniki:
  • Filety z tilapii 5 – 6
  • Limonki: po jednej na filet
  • 1 mała cebula biała jedna czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  • świeża czerwona papryka słodka lub ostra
  • sól, pieprz do smaku
  • seler naciowy (jedna łodyga bez liści)
  • kolendra lub natka z pietruszki
  • łyżka oliwy z oliwek – opcjonalnie

Tilapię kroimy na małe kawałki, doajemy drobno posiekane pozostałe składniki zalewamy sokiem z limonek  i pozostawiamy na 4 – 5 godzin w lodówce. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem... i już J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń