Follow by Email/Obserwuj przez Email

środa, 9 listopada 2011

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z CHORIZO



Składniki:

  • około 1 kg groszku zielonego mrożonego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • około 1 litra bulionu
  • sól i pieprz
  • kiełbasa chorizo

W rondlu, na oliwie, smażymy drobno pokrojoną cebulkę(około 2 minuty). Wsypujemy groszek i dusimy jeszcze około minuty,dolewamy bulionu,tyle żeby zakrył groszek. Doprowadzamy do wrzenia,nakrywamy,zmniejszamy ogień i gotujemy aż groszek będzie miękki. Wszystko miksujemy blenderem , dodajemy przyprawy. Chorizo kroimy na plasterki, smażymy na patelni bez tłuszczu i dodajemy do kremu wlanego do miseczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń