niedziela, 6 listopada 2011

PASTA BAKŁAŻANOWO-POMIDOROWA


Składniki:
  • bakłażan
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • kilka suszonych pomidorów
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • połówka papryczki chilli
Bakłażana obierz ze skórki i zetrzyj na tarce( grube oczka), posól i odstaw na pół godziny. Następnie przepłucz wodą i porządnie wyciśnij. W garnuszku rozgrzej oliwę i smaż na niej czosnek, dodaj bakłażana i pomidory pokrojone na mniejsze kawałki oraz drobno pokrojone chilli. Duś wszystko przez 20 minut aż zmięknie. Dodaj przecier i wymieszaj. Gotuj jeszcze przez chwilkę. Zmiksuj.

1 komentarz:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń