środa, 11 stycznia 2012

MOZZARELLA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ

Prosty i fajny pomysł na danie. Podpatrzony i wypróbowany u Mielżyńskiego, ale moja wersja jest oczywiście milion razy lepsza ;)


  • 2 kuli mozzarelli
  • 6-8 plastrów szynki parmeńskiej
  • sałata, ulubione warzywa
  • pieprz, ocet lub sos balsamiczny

Mozzarellę zawijamy dokładnie w szynce i zapiekamy. Podajemy z sałatą, rukolą i warzywami, takimi jakie lubicie.

8 komentarzy:

  1. rzeczywiście fajny pomysł - i taki na czasie

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam:) szynka parmeńska i mozzarella - to musi być pyszne

    OdpowiedzUsuń
  3. Szczerze przyznam bardzo efektownie podane, jak wykwintna przystawka w restauracji. Intrygujący pomysł;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Znam i robiłam ser pleśniowy zapiekany w szynce parmeńskiej, co było b. dobre. Znam mozarellę zapiekaną w cieście francuskim, ale tak jakoś do głowy mi nie przyszło, aby połączyć z mozarellę. Pyszny i elegancki pomysł, zwłaszcza serwując w podobnie gustowny sposób jak Twój. Pozdr serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. dziękuję Dziewczyny za miłe słowa :)
    Ta przystawka (a jak jesteśmy sami, to kolacyjne danie główne) wiele razy się sprawdziła.
    A najlepsze jest to, że robi się ją w 10 minut!
    pozdrowienia
    Ola

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawe podanie, takie chińsko-włoskie, super!

    OdpowiedzUsuń
  7. to nie pałeczki, to crissini ;))

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń