Follow by Email/Obserwuj przez Email

piątek, 27 kwietnia 2012

PYSZNA OWSIANKA

Kiedyś często robiłam sobie taką owsiankę. Jest to jedyna wersja, jaką lubię. Oczywiście nie na mleku. Na wodzie.

Składniki:

  • jabłko - uprażone na łyżeczce oleju kokosowego
  • szczypta cynamonu (zimą może być też imbir)
  • pół filiżanki płatków owsianych bezglutenowych (dla tych, którzy mogą - wszystko jedno jakich :)
  • łyżka rodzynek
  • łyżka pestek z dyni i słonecznika
  • łyżka orzechów dowolnych/migdałów
  • łyżka posiekanych suszonych śliwek lub/i moreli
  • opcjonalnie banan/ksylitol/stewia/miód (kto może), łyżeczka wiórków kokosowych (ja lubię), świeże owoce np. maliny


Jabłko ze skórką kroję w drobną kostkę, prażę na oleju kokosowym, następnie dodaję płatki i bakalie, zalewam wodą.
Często robię porcję na dwa dni. Po prostu rozcieńczam owsiankę wrzątkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń