środa, 9 maja 2012

KREWETKI NA RUKOLi Z MANGO I POMARAŃCZĄ


składniki(porcja dla 2 osób):
  • opakowanie rukoli
  • 0,5 kg krewetek mrośonych surowych w pancerzykach
  • 1 mango
  • 1 pomarańcza
  • sól i pieprz
  • oliwa
Krewetki rozmrażamy, nacinamy wzdłuż pancerza i pozbywamy się szarej żyłki:). Wrzucamy do miski solimy i pieprzymy dodajemy troche oliwy. Pomarańczę i mango obieramy ze skórki,kroimy na kawałki i wraz z rukolą układamy na talerzu. Rozgrzewamy patelnie, smażymy na niej krewetki na złoty kolor z obu stron, nie za długo,powinny być jędrne i soczyste w smaku. Usmażone krewety układamy na talerzu w rukolą i owocami.  

5 komentarzy:

  1. Ale cudnie wyglądają te krewetki...mniam a w połączeniu z mango i pomarańczą...miód w ustach:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne połączenie smaków.. uwielbiam krewetki na rukoli!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo elegancko wygladaja!

    OdpowiedzUsuń
  4. To prawda,świetnie wyglądają,smakują bosko a co najważniejsze przyrządza się je bardzo szybko:)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń