piątek, 25 maja 2012

OMLET ZE SZPARAGAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI

Wspaniale było zjeść taki omlet na skąpanym w słońcu tarasie u moich Teściów, którzy mają cudowny ogród, w cudownym miejscu :)

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • kilka suszonych pomidorów 
  • kilka łyżek oliwy z oliwek lub zalewy z pomidorów
  • sól, pieprz
  • 5 wiejskich jajek od Pani Zosi ;)
  • ser żółty (u mnie Bursztyn)


Szparagi smażymy na oliwie, dodajemy pokrojone pomidory. Zalewamy rozbełtanym jajkiem. Ja jedno jajko wbiłam na środek w całości. Posypujemy startym serem i przykrywamy pokrywką, żeby jajka się ścięły. Smażymy na bardzo małym ogniu.

Szparagi z suszonymi pomidorami z dodatkiem czosnku doskonale smakują również same lub jako dodatek do obiadu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń