wtorek, 22 maja 2012

TORTILLA DE PATATAS ZE SZPARAGAMI

W szparagowym królestwie - Wielkopolsce powstała taka piękna tortilla :))

Składniki:
  • pęczek zielonych szparagów prosto z pola :)
  • kilka plasterków boczku
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula (może być dymka ze szczypiorem)
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz, opcjonalnie pikantna papryka w proszku
  • wiejskie jaja od Pani Zosi ;) 5 szt.
  • opcjonalnie jak ktoś lubi ser do posypania
Na odrobinie oliwy podsmażamy połamane lub pokrojone szparagi z boczkiem. Osobno usmażyłam plastry ziemniaków i pokrojoną w kostkę cebulę. Mieszamy wszystko razem, zalewamy rozbełtanymi jajkami i smażymy na małym ogniu pod przykrywką (ja nie przewracam, bo mi się nie chce, ale można;)

Szparagi z boczkiem są również doskonałe, można dodać jeszcze ze dwa ząbki czosnku.



1 komentarz:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń