wtorek, 8 maja 2012

WYPAS-BURGERY Z CHILLI, CZOSNKIEM I KMINKIEM

Ostatnio jestem jakimś hamburgerowym maniakiem. Testowałam Burger Bar na Olkuskiej, następnie Soul Food Bus, potem zaliczyłam Longera w BK na A2 a teraz wersja domowa.
Istna burger-mania ;)))

Składniki:
500g łopatki wołowej (sama zmieniłam)
2 jajka-opcjonalnie
1 drobno posiekana cebula
1 drobno posiekana chilli
1 drobno posiekany ząbek czosnku
sól, sól ziołowa, pieprz, pimienton lub zwykła papryka w proszku i odrobina mielonego kminku
odrobina oliwy do smażenia

Składniki mieszamy i formujemy hamburgery i smażymy.
Tym razem podałam osobno do młodych ziemniaków i szparagów, ale zwykle podaję w bułce z ekstra plastrem boczku lub chorizo, musztardą, majonezem i ketchupem, plastrem marynowanego ogórka, cebuli i pomidora.


2 komentarze:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń