Follow by Email

wtorek, 16 października 2012

DYNIA NA OSTRO

Uwielbiam dynię, przyrządzam ja na kilka sposobów. W zeszłym roku królowała na stole w postaci zupy-krem oraz ciasta. W tym roku opychamy się "gulaszem dyniowym".









Składniki:

  • dynia
  • wędzony,surowy boczek
  • 1 papryczka chilli
  • 1łyżeczka  rozmarynu
  • garść świeżej pietruszki
  • 2 łyżk oliwy z oliwek


Dynię obieramy ze skóry i kroimy w solidną kostkę, następnie gotujemy na parze do średniej miękkości. Na dużej patelni lub garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojony boczek, wraz z chilli i rozmarynem. Smażymy na złoty kolor,często mieszając. Wrzucamy wcześniej ugotowaną dynię oraz pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Osobiście nie solę potrawy.Gotowe

2 komentarze:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń