Follow by Email

niedziela, 10 lutego 2013

FRANCUSKI ŁOSOŚ


składniki:
  • filet świeżego łososia
  • porcja gotowego ciasta francuskiego(kupuję w lidlu)
  • świeży szpinak
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajo
  • sól i pieprz
Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawić solą i pieprzem. Szpinak umyć ,osuszyć i podsmażyć na maśle. Na cieście francuskim położyć połowę szpinaku, filet łososia i przykryć go resztą szpinaku. Zawinąć ciasto i posmarować  wierzch rozmąconym jajkiem.   



3 komentarze:

  1. ciasto francuskie - uwielbiam!
    szpinak - uwielbiam !
    łosoś - uwielbiam!
    Fantastyczne danie!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm... się rozmarzyłem!
    Nie robiłem jeszcze ze szpinakiem, a to brzmi ciekawie, za to polewam jeszcze odrobiną sosu holenderskiego.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To akurat dzieło Marty. Sos holenderski brzmi zacnie :)

      Usuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń