Follow by Email/Obserwuj przez Email

piątek, 22 lutego 2013

PYSZNE MUFFINY BANANOWE BEZGLUTENOWE

Powstały z litości nad dojrzałymi bananami :)
Super - ekspresowe ciastka! Miękkie i wilgotne w środku. Można do środka dodać dżem lub czekoladę.

Składniki:

  • 3-4 dojrzałe banany
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 200 g mąki gryczanej
  • 100 g masła (miękkiego) lub adekwatna ilość oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
  • 2 łyżki słodu daktylowego lub zmielone daktyle
  • 2 jajka lub pół szklanki namoczonego siemienia lnianego/babki płesznik
Rozgniecione widelcem banany, masło, jajka, słód, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia miksujemy. Wlewamy w w foremki i pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni.


2 komentarze:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń