Follow by Email

poniedziałek, 13 maja 2013

DORADA PIECZONA

Kiedyś podczas wakacji w Hiszpanii upiekliśmy z Wężem przepyszną doradę. Cały czas pamiętamy ten smak i dzisiaj zafundowaliśmy sobie wakacyjne wspomnienie na talerzu :)


Składniki dla dwóch osób:
  • 2 wypatroszone dorady
  • 2 plastry masła (u mnie z solą morską)
  • garść posiekanej natki z pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • chlust oliwy z oliwek
  • cytryna
  • kilka gałązek tymianku
  • sól
Doradę płuczemy w zimnej wodzie, solimy z każdej strony, środek smarujemy czosnkiem przeciśniętym przez praskę wymieszanym z oliwą i solą, wkładamy kilka gałązek tymianku, plaster masła i plaster cytryny.
Podałam z młodymi ziemniakami, ze szpinakiem i smażonymi z chilli szparagami.


1 komentarz:

  1. Bardzo lubię ryby więc z przyjemnością wykorzystam Twój przepis!

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń