Follow by Email

niedziela, 19 maja 2013

MINI PAVLOVE

Wczoraj na deser dla gości przygotowałam mini-Pavlowe, które nie wyszły wcale takie mini jak zakładałam ;)

Przepis na podstawie Pavlovej Doboshi z drobnymi zmianami.



Składniki:

  • 4 białka
  • 1-1,5 szklanki cukru pudru
  • łyżka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • masa: zmiksowane 250 g serka mascarpone i 250 g śmietany kremówki dosłodzone do smaku cukrem pudrem. Opcjonalnie można dodać sok z cytryny lub wanilię.
  • truskawki
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy powoli cukier puder. Tyle, żeby masa miała gęstą konsystencję jak na zdjęciu.
Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni, pieczemy 30 min z wentylatorem następnie zmniejszamy temperaturę do 80-100 stopni i suszymy przez kolejną godzinę.
Bezy przekładamy masą i truskawkami.

2 komentarze:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń