środa, 29 maja 2013

SZPARAGI Z CHORIZO I TOMATE FRITO

Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Tym razem przygotowałam wraz z innymi tapas szparagi z chorizo i tomate frito.

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • kiełbaska chorizo
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • kilka łyżek tomate frito
  • sól, pimienton
Chorizo kroimy w plasterki i podsmażamy z czosnkiem na niewielkiej ilości oliwy. Następnie dodajemy pokrojone na kawałki szparagi. Doprawiamy solą i pimientonem. Na koniec dodajemy kilka łyżek sosu tomate frito.

2 komentarze:

  1. Na zdjęciu wygląda fantastycznie :) Lubię szparagi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też, uwielbiam i jem w sezonie prawie codziennie. Przed chwilą nagotowałam kremu z białych szparagów :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń