niedziela, 15 marca 2015

DORSZ Z SZAŁWIĄ, POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI POD MIMOLETTE

Miałam zrobić dorsza w papilotach, ale jak zwykle lenistwo (nie potrzeba!;) jest matką wynalazku i szybkich rozwiązań ;)

Składniki:

  • filet z dorsza
  • sól ziołowa, pieprz
  • 2 łyżki masła
  • plasterki cytryny
  • kilka listków szałwii
  • garść pomidorków koktajlowych
  • opcjonalnie (dla tych, którzy mogą i chcą): ser mimolette lub ser wegański

Rybę posypujemy solą ziołową lub zwykłą, na wierzch kładziemy masło, listki szałwii i cytrynę, dodajemy przekrojone pomidorki. Całość posypujemy pieprzem i startym serem (niedużo).
Zapiekamy około 20-30 minut w temperaturze 200 stopni.

1 komentarz:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń