Follow by Email/Obserwuj przez Email

środa, 7 listopada 2018

Kulki kokosowe a la Raffaello - wegańskie, keto, bez glutenu, bez mleka

Pyszne, bezglutenowe i bezmleczne kulki wegańskie i keto.

Składniki na około 10 kulek:

  • 200 g migdałów mielonych
  • 200 gramów rozdrobnionych wiórków kokosowych
  • 1 łyżka stołowa ksylitolu (lub innego środka słodzącego)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (nieobowiązkowo)
  • 1 łyżka stołowa ekstra oliwy kokosowej z pierwszego tłoczenia
  • 10 migdałów - do środka kulki

Super łatwe w wykonaniu: wystarczy wymieszać wszystkie składniki i zrobić kulki. Posypać je wiórkami kokosowymi i cieszyć się smakiem!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń