Wyszła bardzo smaczna, zniknęła od razu.
Składniki:
- słoik długich, białych szparagów
- kilka plastrów szynki (ja użyłam wędzoną pierś z indyka)
- oliwę z oliwek truflową około 4-5 łyżek
- łyżkę parmezanu
- łyżkę gęstej śmietany
- sól, świeżo mielony pieprz
Szynkę kroimy w kawałki średniej wielkości. Podmażamy na oliwie truflowej. Dodajemy pokrojone w kawałki szparagi (kilka główek możemy zostawić do dekoracji), łyżkę startego parmezanu. Na koniec mieszamy ze śmietanką.
Podajemy z makaronem penne lub takim, jaki lubimy.
Smacznego!
Fajny pomysł z tymi szparagami i z tą wędzoną piersią :)
OdpowiedzUsuńMonikucha
Dzięki :)
OdpowiedzUsuńDobijasz mi tymi szparagami i nieziemskiego smaka robisz;) Już sama nie wiem, które smaczniejsze-zielone czy białe..
OdpowiedzUsuńi te i te ;)
OdpowiedzUsuń