Follow by Email

czwartek, 23 lipca 2009

Zapiekany Łosoś:
Przepis od Ani ( jeszcze nie sprawdzony)
- świeży filet ze skórką
- natka pietruszki
- koperek
-oliwa
-cytryna
-sól
-orzechy włoskie
Z filetów wyjmujemy ości, solimy, wkładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy natką i koperkiem, polewamy odrobiną oliwy, skrapiamy cytryną a na wierz rzucamy posiekane orzechy włoskie. Pieczemy około 20 minut w piekarniku bez przykrycia. Około 170stopni. Podajemy z cząstkami cytryny do skropienia.

Sos:
Jogurt naturalny, czosnek posiekany, sól, pieprz i świeża mięta.

1 komentarz:

  1. Ości nalepiej wyjmuje się pensetą :)Ola

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń