Follow by Email

niedziela, 20 października 2013

KUBAŃSKI KURCZAK

Andrzej po powrocie z Kuby-wyspy jak wulkan gorąca, oprócz pięknej opalenizny,pysznego miodu oraz innych cudnych pamiątek,przywiózł przepis na pysznego kurczaka. Musicie spróbować, jest łatwy i szybki w przygotowaniu,za to smakuje niebiańsko pysznie:)




składniki:
  •  filet z kurczaka
  • ćwiartka średniej główki białej kapusty
  • kilka listków sałaty masłowej
  • słodka zielona i czerwona papryka
  • jedna papryczka chilli
  • jedna cebula
  • jeden ząbek czosnku
  • łyżka sosu sojowego
  • świeża kolendra
  • sól
  • pieprz
  • olej roślinny
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę,paprykę słodką,chilli i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojonego w paski kurczaka i smażymy przez chwilę,mieszając. Wrzucamy drobno poszatkowaną kapustę i dusimy aż będzie aldente. Dodajemy posiekana kolendrę z drobno porwanymi liśćmi sałaty.Trzymamy na ogniu cały czas mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę sosu sojowego i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem i czerwoną fasolą.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń