KUBAŃSKI KURCZAK
Andrzej po powrocie z Kuby-wyspy jak wulkan gorąca, oprócz pięknej opalenizny,pysznego miodu oraz innych cudnych pamiątek,przywiózł przepis na pysznego kurczaka. Musicie spróbować, jest łatwy i szybki w przygotowaniu,za to smakuje niebiańsko pysznie:)
składniki:
- filet z kurczaka
- ćwiartka średniej główki białej kapusty
- kilka listków sałaty masłowej
- słodka zielona i czerwona papryka
- jedna papryczka chilli
- jedna cebula
- jeden ząbek czosnku
- łyżka sosu sojowego
- świeża kolendra
- sól
- pieprz
- olej roślinny
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę,paprykę słodką,chilli i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojonego w paski kurczaka i smażymy przez chwilę,mieszając. Wrzucamy drobno poszatkowaną kapustę i dusimy aż będzie aldente. Dodajemy posiekana kolendrę z drobno porwanymi liśćmi sałaty.Trzymamy na ogniu cały czas mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę sosu sojowego i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem i czerwoną fasolą.
KUBAŃSKI KURCZAK
Reviewed by
Marta Dobosz
on
14:55
Rating:
5
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋