Follow by Email

środa, 20 listopada 2013

POLĘDWICA WIEPRZOWA Z CZERWONYM PIEPRZEM

W kuchni stawiam na prostotę i szybkość wykonania ;) Jeśli Wy też ten przepis na pewno Wam się spodoba :)


Składniki:
  • polędwiczka wieprzowa ok 400g
  • 2 łyżki klarowanego masła (lub masło zwykłe + oliwa z oliwek)
  • kilka listków szałwii (ja miałam wcześniej zmiksowaną, zamrożoną z oliwą z oliwek)
  • garść czerwonego pieprzu (możemy go wcześniej potraktować tłuczkiem)
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 2-3 ząbki czosnku
Polędwiczkę płuczemy w zimnej wodzie i czyścimy z błonek. Kroimy na medaliony, obtaczamy w pieprzu i przyprawach.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przekrojone na pół ząbki czosnku i smażymy wieprzowinę po kilka minut z każdej strony.


1 komentarz:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń