Follow by Email

wtorek, 12 listopada 2013

TAGLIATELLE Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ

W super ekspresowym tempie wychodzą najlepsze rzeczy, dlatego szybko zapisuję, bo zapomnę. Chłopaki powiedzieli, że jadą głodni, więc szybciutko, w 20 minut przygotowałam dla nich pyszną kolację.

Składniki:
  • polędwiczka wieprzowa (400g)
  • 3-4 plastry wędzonego boczku
  • 3 dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • mała cukinia lub pół dużej
  • oliwa z oliwek
  • puszka tomate frito (lub innego przecieru pomidorowego)
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, pimienton, czubrica
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przyprawy, pokrojony w drobne paski boczek. Polędwicę czyścimy z błon i kroimy w niewielkie plasterki, dodajemy na patelnię, smażymy. Następnie kroimy cebulę w krążki, cukinię w kostkę, drobno siekamy czosnek i chwilę ze wszystkim dusimy aż warzywa będą al dente. Dodajemy pomidory.
W czasie robienia sosu gotujemy makaron. Ja podałam z tagliatelle.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń