- szklanka mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki cukru
- 4 jajka (osobno ubić białka)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sól do białek (szczypta)
- 1/2 szklanki oleju
- masło do wysmarowania formy
- barwnik niebieski i czerwony Wilton
Masa mascarpone:
- 250g serka mascarpone
- 4 łyżki cukru pudru
- 250 ml śmietanki kremówki
Masa plastyczna:
- 300g pianek marshallows
- 300-400g cukru pudru
- kilka łyżek mąki ziemniaczanej
Dodajemy barwniki (wystarczą barwy podstawowe: niebieski, czerwony i żółty, z których można mieszać inne kolory)
Zamiast ponczu do nasączenia biszkoptów użyłam soku brzoskwiniowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋