Składniki:
- jabłko - uprażone na łyżeczce oleju kokosowego
- szczypta cynamonu (zimą może być też imbir)
- pół filiżanki płatków owsianych bezglutenowych (dla tych, którzy mogą - wszystko jedno jakich :)
- łyżka rodzynek
- łyżka pestek z dyni i słonecznika
- łyżka orzechów dowolnych/migdałów
- łyżka posiekanych suszonych śliwek lub/i moreli
- opcjonalnie banan/ksylitol/stewia/miód (kto może), łyżeczka wiórków kokosowych (ja lubię), świeże owoce np. maliny
Jabłko ze skórką kroję w drobną kostkę, prażę na oleju kokosowym, następnie dodaję płatki i bakalie, zalewam wodą.
Często robię porcję na dwa dni. Po prostu rozcieńczam owsiankę wrzątkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋