Jest naprawdę pyszny. Jeśli lubicie surową wołowinę to jest to świetna alternatywa dla klasycznego tatara i carpaccio.
Składniki:
- 300 g chudej zmielonej/posiekanej wołowiny (może być polędwica, pierwsza krzyżowa, rostbef)
- ząbek czosnku
- 5 suszonych pomidorów w oliwie
- oliwa z pomidorów lub oliwa z oliwek - około 6 łyżek
- sól, pieprz, papryka w proszku (u mnie pimienton)
- garść kaparów do ozdoby
- dojrzewający ser owczy
Mięso mieszamy z posiekanymi pomidorami, oliwą, wyciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawiamy sola, pieprzem i papryka. Z wierzchu posypujemy również papryka, startym serem i kaparami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋