Dziś zrobiłam na kolację sznycelki cielęce z ziołami i boczniakami królewskimi.
Składniki:
- Sznycle cielęce ok. 400 gramów
- Boczniaki królewskie kilka sztuk
- 2 ząbki czosnku
- Garść świeżych ziół: szałwia, rozmaryn, tymianek
- Oliwa
- Masło
- Sól (u mnie wędzona maldron) i pieprz
- Sok z cytryny (łyżka)
- Jajko
- Mąka ziemniaczana
🍴Na chluście oliwy i łyżce masła podsmażyłam: czosnek, tymianek, rozmaryn i szałwię, plastry boczniaków. Posoliłam węszoną solą maldon. Zdjęłam z patelni.
🍴 cielęcinę rozbiłam na cienkie kotlety, dodałam sól (tym razem sale dolce di Cervia), pieprz, oprószyłam mąką ziemniaczaną i obtoczyłam w jajku.
🍴usmażyć na patelni po grzybach, na koniec dodałam grzyby, zioła i czosnek, skropiłam cytryną i już :)
#sztos #przepis #glutenfree #dinner #maldon #saledolcedicervia #veal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋