Follow by Email

niedziela, 4 stycznia 2009

WIELKANOCNA PASTA Z RZEŻUCHY – TRADYCJA RODZINY L

To jest nasza tradycyjna pasta na wielkanocne śniadanie. Dwa tygodnie wcześniej moi Rodzice sadzą połacie rzerzuchy. A rano w Wielkanoc Tata robi pastę :) Ja jestem jej wierną fanką.
Mój tata robi ją najlepiej na świecie. Z resztą jest prawdziwym specem od potraw przyrządzanych z jajek. Uwielbienie do jajek chyba jest u nas prezkazywane genetycznie ;)))

Składniki:

  • 10 jajek
  • chrzan, musztarda, majonez, sól pieprz
  • pokrojona drobno rzeżucha

Jaja kroimy drobno lub wyciskamy przez wyciskarkę do ziemniaków, dodajemy rzeżuchę, doprawiamy odrobiną majonezu, hcrzanu i musztardy oraz solą i pieprzem.

Smacznego!





2 komentarze:

  1. cześc złotko jak rozumiem to przepisy dla przyjaciół i chudych wrogów . Zrobi ę tortille dla dziewczyn i może potemm cos dorzucę teraz mam bilansową goraczkę
    pa buziaki

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja im kiedys zrobilam, jak byłam u Was. Została sprofanowana litrem keczupu, ale smakowała. Dziewczyny zjdły całą ;~)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń