Składniki:
- zielona papryczka chilli
- pętko kiełbasy chorizo
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebulki
- kilka suszonych pomidorów
- kartonik przecieru pomidorowego
- sól, pieprz, oregano, bazylia, łyżeczka cukru
- oliwa z oliwek
- opakowanie spaghetti nr 5 Barilla
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wsypujemy przyprawy, następnie pokrojoną drobno cebulkę i czosnek. Podsmażamy i po chwili dodajemy papryczkę chilli a następnie pomidory i przecier. Chwilę gotujemy wszystko razem. Na osobnej patelni podsmażamy w plasterkach kiełbaskę chorizo.
Makaron polewamy sosem a na wierzchu układamy chorizo (jeśli lubicie - razem z wytopionym tłuszczem)
Robiłam ostatnio coś podobnego - tyle, że w tego typu przepisach na oko wrzucam, co pasuje ;) Pysznie jest :) Chorizo świetnie pasuje do makaronu :)
OdpowiedzUsuńLubię takie dania, nieskomplikowane, a smaczne:) Kusząco się prezentuje:)
OdpowiedzUsuń