Follow by Email/Obserwuj przez Email

wtorek, 20 marca 2012

PIEKIELNE STEKI :)

Chyba się uzależniłam od pikantnych papryczek. Nie mogę przestać ich jeść.
Dziś na obiad przygotowałam steki z rostbefu obłożone, obtoczone i posypane pikantnymi paprykami.
Do steków podałam sałatę z balsamico i marynowaną papryczką peperoni oraz penne rigate z pikantną (a jakże!) marinarą.

Składniki:

  • steki z rostbefu grubości około 1-1,5 cm
  • łyżka sambal oelek
  • łyżka pikantnej papryki w proszku
  • łyżka cayenne
  • kilka łyżek oliwy do smażenia

Steki marynujemy na szybko w przyprawach i smażymy na odrobinie oliwy.
U mnie były średnio wysmażone, więc około 3 minut z każdej strony.
Podałam z marynowanymi plastrami jalapeno.


4 komentarze:

  1. Oj, jak ja lubie marynowane jalapeno! Nawet zwykle nachos smakuja bosko z ich dodatkiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też! A ostatnio mam jakąś wyjątkową fazę na pikantne papryczki. Nawet zastanawiałam się czy sama nie zamarynować jalapeno :)

      Usuń
  2. jak piekielne to idealne dla mnie :0
    pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
    szana-banana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń