Z cyklu zimowe, ciepłe sałatki i dodatki ;)
Składniki:
kilka dużych pieczarek
średnia cebulka
3 ząbki czosnku
zioła: tymianek, bazylia, natka z pietruszki
sól, pieprz
masło
oliwa z oliwek
opcjonalnie: parmezan
Pieczarki wydrążamy, pozostawiając kapelusze. Resztę kroimy w drobną kostkę. Podobnie cebulę i czosnek. Podmażamy wszystko na odrobinie oliwy z oliwek. Na koniec dodajemy posiekane zioła, sól i pieprz. Faszerujemy kapelusze na wierzch kładąc kawałek masła. Możemy posypać parmezanem.
zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
lubię takie ciepłe zimowe dodatki
OdpowiedzUsuńo każdej porze roku
Ja też bardzo lubię, ale już nie wiem, co wymyślić. Na sam widok surowych warzyw robi mi się zimno ;)
OdpowiedzUsuń