A ponieważ w ostatnim czasie zaopatrzyłam się w całą masę, kasz, warzyw strączkowych, mąk bezglutenowych i innych śmiesznych i nowych dla mnie składników, postanowiłam zacząć je zużywać i odrobinę poeksperymentować.
Dalsza część eksperymentów w kolejnych postach :)
Składniki:
- szklanka namoczonej wcześniej czerwonej soczewicy
- marchewka (opcjonalnie)
- sól
- pieprz
- ząbek czosnku
- 4 łyżki namoczonych wcześniej pestek słonecznika
- kilka suszonych pomidorów w zalewie
- oliwa z oliwek lub z zalewy pomidorowej
Gotujemy soczewicę z pokrojoną marchewką aż zmiękną. Odlewamy nadmiar wody. Dodajemy słonecznik, czosnek, pomidory i oliwę, miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋