Korzystam z gotowych ugotowanych ziemniaków - wtedy jest znacznie szybciej. Można też obrać i obgotować ziemniaki samemu, ale wtedy potrzebujemy dodatkowych 20 minut.
Składniki:
- Spory kawałek łososia (ja obieram ze skóry i kroję w kawałki, usuwam też zawsze szarą część)
- 400 g małych, gotowanych ziemniaków
- garść pomidorków koktajlowych
- kilka liści szałwii
- kilka plasterków cytryny
- 30-50g masła (spory plaster pokrojony w kostkę)
- chlust oliwy z oliwek
- świeżo mielony pieprz
- sól himalajska
Wszystkie wkładamy do brytfanki, polewamy oliwą, dodajemy sól i pieprz i mieszamy.
Pieczemy w 220 stopniach z termoobiegiem przez około 20-30 minut.
Do tego dania podałam sałatkę ze szparagami i pieczoną papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋