Zwłaszcza, kiedy się w domu raczej nie trzyma słodyczy (rozsądek), a pojawia się nieoczekiwana zachcianka 😋😉
Składniki:
pół na pół:
- cukier brązowy i sezam (u mnie jeszcze pestki ze słonecznika i wiórki kokosowe)
- opcjonalnie: szczypta soli himalajskiej lub jakiejkolwiek 😉
- dwa kawałki papieru do pieczenia, dwie deski do krojenia lub jedna i wałek
Na suchej patelni rozpuściłam cukier.
Uwaga, żeby nie przypalić ❗
♨ i żeby się nie poparzyć.
Do karmelu dodałam sezamki, pestki i wiórki, zamieszałam. Uwaga, bo szybko zastyga ❗
Przełożyłam na papier, przykryłam drugim kawałkiem papieru i przycisnęłam deską.
Po przestudzeniu pokroiłam i zjadłam😄😄😄
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋