Przyszli do nas znajomi na tatarek...ale M jest wegetarianką, więc zrobiłam dla niej tatar z łosia.
A co! nikt sie nie wyłamuje :)
Składniki:
ładny kawałek wędzonego łososia (ładne plastry albo polędwica)
sok z cytryny
świeży tymianek
oliwa z oliwek (ja użyłam truflowej)
mała dymka
pieprz, sól
musztarda dijon (albo rosyjska)
Siekamy łosia, dymkę, tymianek. Mieszamy ze sobą, dodajemy oliwę, łużeczkę musztardy, doprawiamy pieprzem i solą.
Voila!
piątek, 12 lutego 2010
Home
Unlabelled
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA Z TYMIANKIEM
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mniam.. u nas był wczoraj kocham tatar z łososia a ostatnio pokochałam tatara z wołowiny ..
OdpowiedzUsuńja chyba z wołowiny bardziej, ale z łosia też dobry :)
OdpowiedzUsuń