piątek, 21 grudnia 2012

HISZPAŃSKIE SPAGHETTI Z KIEŁBASĄ CHISTORRA I TOMATE FRITO

Super szybko, super smacznie. W świątecznym pędzie nie miałam czasu na dłuższe gotowanie, dlatego przyrządziłam pyszne danie z gotowych, ale sprawdzonych produktów z Hiszpańskiego Smaku: smażonej cebulki i sosu forito (tomate frito), kiełbasy z krainy Basków - chistorry, pikantnego chorizo i pasty z papryczek - piparry.


Składniki:

  • kiełbaska chistorra (opcjonalnie świeże chorizo)
  • 2 kiełbaski grillowe chorizo pikantne
  • ząbek czosnku
  • łyżka piparry (pasty z papryki)
  • słoiczek sosu sofrito/passaty
  • smażona na oliwie cebula
  • łyżka oliwy z oliwek
  • makaron spaghetti
  • ser do posypania

Kiełbaskę kroimy w kawałki i podsmażamy na suchej patelni, ponieważ sama jest dosyć tłusta. Gdy już się zarumieni zdejmujemy ją z patelni a na jej miejsce dodajemy łyżkę oliwy, czosnek, cebulkę, piparrę, sos sofrito, chwilę podgrzewamy. Dodajemy kiełbaskę, mieszamy z makaronem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń