Składniki:
- 250g posiekanej polędwicy wołowej
- posiekany ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- łyżka posiekanych kaparów
- starty parmezan
- listki rukoli
- orzeszki piniowe
- łyżka octu balsamicznego
- sos balsamiczny do ozdoby
- 250g posiekanej polędwicy wołowej
- posiekany ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- łyżka posiekanych kaparów
- starty parmezan
- listki rukoli
- orzeszki piniowe
- łyżka octu balsamicznego
- sos balsamiczny do ozdoby
Uwielbiam bawić się jedzeniem, zmieniać smaki, kombinować i próbować, ceniąc przy tym prostotę. Bo diabeł tkwi w szczegółach a dobry smak w prostocie :)
W 2009 roku zaczęłam zbierać przepisy rodziny i przyjaciół, żeby można było spróbować wrócić do smaku wspomnień. Przedstawiam też własne, ciągle ewoluujące pomysły, co z resztą widać śledząc archiwum bloga.
W swojej diecie od kilku lat uwzględniam nietolerancje pokarmowe i kilka innych czynników związanych z chorobami autoimmunologicznymi.
Na pewno jest tu rozmaicie, ale ja uwielbiam chaos a etykiety pozwalają na zachowanie pewnego porządku ;)
Życzę miłej lektury i wszystkiego smacznego!
XOXO
Mniam! Polędwica wołowa to jest TO! Fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam :)
OdpowiedzUsuń