wtorek, 11 grudnia 2012

PASTA Z KREWETEK Z SZAFRANEM

Po powrocie z wojaży, miałam totalną ochotę pogotować a że byłam dosyć zmęczona, zrobiłam przystawkową kolację z krewtekami, mejijones w pikantnym sosie escabeche i tatara a la carpaccio :)


Składniki:
  • kilkanaście krewetek tygrysich
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • odrobina oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, szczypta szafranu
  • łyżka majonezu
  • łyżka posiekanego koperku
  • sok z cytryny
Krewetki obieramy, skrapiamy solą, cytryną i przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy z czosnkiem aż się zrobią różowe. Następnie siekamy je drobno, dodajemy sok z cytryny, majonez, koperek i doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy na grzankach (w IO pełnoziarnistych, BG - bezglutenowych).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń