Follow by Email

środa, 11 lutego 2009

KOKTAJL Z KREWETEK


Krewetki koktajlowe 4 duże garści na 4 osoby
pół sałaty lodowej
mały pomidor (opcjonalnie)
sól, pieprz, plasterek limonki

SALSA ROSA
jogurt naturalny gęsty (np. grecki), łyżeczka majonezu (ale niekoniecznie), szczypta soli, pieprzu, kilka kropel octu/sosu balsamicznego i przecier pomidorowy lub keczup

Ja do sosu do krewetek dodaję czasami szczyptę posiekanego koperku.

Rozmrażamy krewetki koktajlowe plucząc je na drurszlaku lub sitku w zimnej wodzie.
Kroimy na drobne kawałki sałatę lodową (lub rwiemy sałatę skandynawką lub inną), mieszamy z pokrojonymi w drobną kostkę pomidorami. Na wierzchu układamy krewetki, zraszamy cytryną, polewamy salsa rosa.

Do bardziej urozmaiconej wersji możemy dodać jajko ugotowane na twardo, pomidora, paprykę.


II Bar sałatkowy zaproszenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń