Follow by Email/Obserwuj przez Email

środa, 11 lutego 2009

KOKTAJL Z KREWETEK



  • Krewetki koktajlowe 4 duże garści na 4 osoby
  • pół sałaty lodowej lub rzymskiej
  • mały pomidor (opcjonalnie)
  • sól, pieprz, plasterek limonki
  • sos: łyżka majonezu, szczypta soli, pieprzu, kilka kropel gęstego octu balsamicznego i przecier pomidorowy lub keczup

Ja do sosu do krewetek dodaję czasami szczyptę posiekanego koperku lub kolendry

Krewetki płuczemy.
Kroimy na drobne kawałki sałatę lodową, mieszamy z pokrojonymi w drobną kostkę pomidorami. Na wierzchu układamy krewetki, skrapiamy sokiem z limonki, polewamy różowym sosem.

Do bardziej urozmaiconej wersji możemy dodać jajko ugotowane na twardo, pomidora, paprykę.


II Bar sałatkowy zaproszenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna&Co.

Łączna liczba wyświetleń